Stemmen voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland

6 maart 2021

Stemmen voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland

Op 15, 16 en 17 maart kunnen we gaan stemmen voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland. Overal in Nederland hangen de verkiezingsborden vol met affiches. Ook in Overbetuwe. Misschien is het u opgevallen, maar het affiche met Lilianne Ploumen ontbrak. Tot deze week. Enthousiast zijn er plakploegen langs de Overbetuwse borden gegaan om ‘Stem PvdA’ een plek te geven. Dank Abel, Cécile, Gaab & Lia voor jullie inzet. Hopelijk komt er op 17 maart een fantastisch resultaat uit.

Werk, werk, werk

Juist nu moet je mensen niet hun recht op een werkloosheidsuitkering afpakken. De PvdA wil in mensen investeren en iedereen helpen die zijn baan dreigt te verliezen. Dat doen we met een werkgarantie. Daarmee ga je van baan tot baan en hoef je helemaal geen beroep te doen op een uitkering. Als dat toch nodig is, dan moet je mensen geen zekerheid afpakken.

Betaalbare woningen voor iedereen

Wonen wordt ook onbetaalbaar voor steeds meer mensen. Een sociale huurwoning wordt in Amsterdam verkocht voor meer dan 1,1 miljoen euro. Onbestaanbaar. Er heerst woningnood. De PvdA wil jaarlijks 100.000 nieuwbouwwoningen om de tekorten in te lopen. De overheid wordt weer leidend op het gebied van woningbouw. We helpen corporaties en gemeenten om betaalbare woningen te bouwen, we voorkomen dat de bouw instort tijdens de crisis en gaan grondspeculatie tegen. En we willen meer gemengde wijken, geen witte en gekleurde wijken met een segregatie die begint op de scholen.

Liefdevolle zorg

De PvdA wil de zorg teruggeven aan ons allemaal. En kiest voor vakmensen zo dicht mogelijk bij de patiënt. We geven ruimte, waardering en vertrouwen terug aan artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. We beteugelen het doorgeschoten marktdenken. We brengen de solidariteit terug, tussen rijk en arm en ziek en gezond. Zo wordt goede zorg betaalbaar en beschikbaar voor iedereen. Je weet nooit wanneer je zorg nodig hebt. Maar je kunt erop rekenen als het zover is.

Ga stemmen en motiveer anderen om te stemmen

Er is te veel verdeeldheid in ons land. De ongelijkheid tussen mensen is te groot. Goed werk voor een fatsoenlijk salaris, een fijne woning voor een redelijke huur, een steuntje in de rug als je het nodig hebt; het is voor te veel Nederlanders niet meer vanzelfsprekend. Dat moet anders.

Dus ga stemmen voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland. En vraag je vader, moeder, broer, zus, nicht en neef, opa en oma om ook te stemmen. Stem PvdA. Om Nederland weer eerlijker te maken. Op weg naar échte vooruitgang, op weg naar een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. https://youtu.be/NZ5g6HZ2q0E

Plakromantiek in Overbetuwe

En daarom nog een keer hulde aan al die plakkers, die mensen oproepen om PvdA te gaan stemmen. Het oude handwerk van affiches op verkiezingsborden plakken, de ‘plakromantiek’, gaat niet verloren dankzij jullie.