Raadsbezoek met ‘sneeuwballen’gevecht

Door Elbert Elbers op 22 januari 2019

Als raadslid mag je af en toe samen met het college op bezoek bij een onderneming of instelling binnen de gemeente. Vandaag was dat op een bijzondere locatie bij de Artemis woonzorggroep in Andelst. De locatie is het voormalig gemeentehuis van de gemeente Valburg (en daarna Overbetuwe). Nu begeleidt men daar ouderen met zorg op maat. De mensen betalen de zorg uit een persoons gebonden budget. Voor hulpmiddelen kunnen mensen beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning. De bewoners hebben een eigen kamer en maken gebruik van gemeenschappelijke ruimten, zoals een lounge, woonkamers, badkamer en een activiteitenruimte. Het is een verrassend nieuw gebruik van het oude gemeentehuis. In gesprekken met de bewoners merkte ik, dat zij heel tevreden zijn met hun nieuwe woonomgeving. Het is kleinschalig wonen en je merkt dat de zorgverleners voldoende tijd en rust hebben om de noodzakelijke zorg te geven.

Eerder vandaag nog bezocht ik de omgeving van het Zettense Pad waar een algemene begraafplaats wordt gerealiseerd. Bij omwonenden is de nodige onrust ontstaan, onder meer, over de toegangsweg(en) en de situering van parkeerplaatsen. Onze fractie moet de komende tijd beslissen of het initiatief van Stichting het Lijndensche Fonds voor Kerk en Zending ruimtelijk past in deze omgeving. De omgeving kleurde prachtig wit vandaag door de talrijke neerdwarrelende sneeuwvlokjes. Tijd voor een sneeuwballengevecht met enkele collegeleden. Een onschuldige manier om je meningsverschillen te uiten.

 

Elbert Elbers

Elbert Elbers

  “Kies socialer. Stem PvdA!” Het hele leven is politiek. En politiek doet er toe. Lokaal beslis je over betaalbare woningen voor iedereen, een groen Overbetuwe met rode idealen, fatsoenlijk werk, en toegankelijke zorg in de dorpen. Omdat ik actief bij die keuzes betrokken wil zijn, ben ik lid geworden van de Partij van de

Meer over Elbert Elbers