Op de centjes letten

4 april 2021

Op de centjes letten

Afgelopen week hebben Gerda de Boer- Mensink en Max Krabbendam een zware klus geklaard. ‘Op de centjes’ letten kun je echter best aan PvdA’ ers overlaten. Piet Lieftinck (1945-1952), Johan van de Kieft (1952-1956), Hendrik Jan Hofstra (1956-1958), Anne Vondeling (1965-1966), Wim Duisenberg (1973-1977), Wim Kok 1989-1994), Wouter Bos (2007-2010) en Jeroen Dijsselbloem (2012-2017) hebben laten zien hoe verantwoord de PvdA belastinggeld besteed. Zij waren uitstekende ministers van Financiën. Hoe mooi is het dan, Gerda en Max, om in die lange rij van vooraanstaande sociaal-democratische schatbewaarders te mogen aanschuiven. En om na te gaan of de PvdA ook in eigen huis verstandig met geld omgaat.

Kascontrole bij penningmeester Overbetuwe

Deze week waren Gerda en Max op bezoek bij de penningmeester van de PvdA-afdeling Overbetuwe, Lia Stevens. Namens alle leden van de afdeling controleerden Gerda en Max de inkomsten en uitgaven over 2020. Zij constateerden dat de cijfers prima werden bijgehouden. De boekhouding was pico bello op orde en zij waren blij met de wijze waarop Lia op de centjes van de afdeling let. Gerda en Max gaan de leden adviseren om goedkeuring te geven aan de jaarcijfers. Dank jullie wel voor jullie tijd en inzet om dit te controleren. Het is enorm belangrijk om vast te stellen dat de financiële huishouding van de PvdA Overbetuwe in orde is. Daarvoor zijn we  onze penningmeester Lia, die de cijfers bewaakt en verzamelt, heel erkentelijk. Het bestuur van de afdeling kan nu op haar beurt verantwoording afleggen aan onze landelijke partij.

Onderstaande foto straalt uit dat de taak serieus is opgepakt (Het is geen foto met A-4tje zoals met Kajsa Ollongren). Dank hiervoor Gerda, Max en Lia. Wij kunnen ons nu weer richten op de inhoudelijke zaken. Zorgen voor een eerlijk en fatsoenlijk Overbetuwe. Door meer betaalbare huizen te bouwen, zorg dichtbij mensen te organiseren en maatregelen voor duurzaamheid en klimaat voor iedereen betaalbaar te houden. Voorwaarts, er is genoeg te doen in Overbetuwe!