Ontdekkingstocht

Door Elbert Elbers op 16 mei 2020

Ontdekkingstocht

Deze week ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Op zoek naar de leden van onze afdeling in Elst en Driel. Het is een rit langs heel veel verschillende mensen, huizen, wijken en generaties geworden. Natuurlijk gewapend met een bijzonder mooi gekleurde rode roos. Even kijken en luisteren hoe het gaat met onze leden in deze merkwaardige tijd. Een periode waarin mensen ziek worden, overlijden, thuis werken, hun betaalde baan verliezen, eenzaam worden en misschien een paar kilo’tjes aankomen. Het is een nieuwe kennismaking geworden met veel verschillende sociaal-democraten. Hartverwarmend en daardoor leuk om te doen.

Wie zijn die sociaal-democraten?

Mijn fietstocht startte in de wijk Westeraam. Allemaal exotische straatnamen, zoals Limes, Aureus, Fortuna, Juno en Wodan. Maar ook inheemse straatnamen zoals Brugwachter, Hoornblad en Noorderlicht. Daar sprak ik een thuiswerkende docent op een HBO-school, de dochter van een thuiswerkende zzp’er en de heer en mevrouw Van Manen. Twee partijgenoten, beiden al meer dan 60 jaar lid van de PvdA. Ze vertelden met weemoed en oprechte blijdschap over hoe de 1-mei vieringen in het verleden gingen. En natuurlijk kwam ik ook in de andere wijken van Elst, zoals de Koninginnebuurt en Brienenshof. Een mooie route door het dorp met een prachtige verscheidenheid aan mensen en natuurlijke omgeving. De ontdekkingstocht eindigde in Driel, mijn geboortedorp. En ook daar mooie mensen, fijne partijgenoten, die de rode roos en belangstelling dankbaar in ontvangst namen.

Het gaat goed met onze mensen!

Gelukkig hoorde ik tijdens mijn rondgang geen alarmerende berichten over de gezondheid van partijgenoten. Enkelen hebben het virus gehad, maar zijn weer opgeknapt. De meeste partijgenoten zagen er monter uit. Natuurlijk hebben de maatregelen invloed op hun leven, maar het virus is niet alles bepalend. Ze maken er het beste van door de tuin op te knappen, het schilderwerk op te pakken en door meer boeken te gaan lezen. Verrassend en fijn om te horen hoe goed onze partijgenoten zich door deze periode heen werken.

Solidariteit

Bij de rode roos was een boodschap van de PvdA Overbetuwe gevoegd: ’Solidariteit als politieke opdracht. Meer samen en minder ieder voor zich. In deze tijd denken we bijzonder aan je.’ Het is een welgemeende belangstelling voor elkaar. Twee weken geleden bezocht Cécile de Boer al onze leden in Heteren, Zetten, Andelst, Valburg, Oosterhout, Randwijk en Hemmen. En ook zij ontmoette veel oprechte waardering en verrassing voor de bezoekjes met rode roos van onze fractie en het bestuur. Deze contacten stimuleren ons om door te gaan met het politieke werk.

Echte banen realiseren

Wij zijn nu bezig met een ware ontdekkingstocht. Wat is in Overbetuwe nodig om deze corona-tijd goed te doorstaan? Wat kunnen wij betekenen voor onze inwoners, bedrijven, maatschappelijke en culturele organisaties?

Binnenkort gaat de PvdA-fractie met de andere politieke partijen en het college spreken over concrete maatregelen. Heb je ideeën laat het ons weten. Wij gaan aan de slag met lokale initiatieven om nieuw werk te creëren voor onze inwoners. Geen ingewikkelde verhalen over hoe je mensen kunt toeleiden naar werk, maar echte banen realiseren waardoor mensen weer meer zekerheid krijgen in hun leven. Solidariteit als politieke opdracht. Wij weten wat ons te doen staat. Meer samen en minder ieder voor zich.

Elbert Elbers

Elbert Elbers

  “Kies socialer. Stem PvdA!” Het hele leven is politiek. En politiek doet er toe. Lokaal beslis je over betaalbare woningen voor iedereen, een groen Overbetuwe met rode idealen, fatsoenlijk werk, en toegankelijke zorg in de dorpen. Omdat ik actief bij die keuzes betrokken wil zijn, ben ik lid geworden van de Partij van de

Meer over Elbert Elbers