Het verschil maken

Door Peter van Griensven op 5 maart 2018

Wat drijft mij, Peter van Griensven, 54 jaar oud en de nummer 3 op de kandidatenlijst van de PvdA Overbetuwe? Een rode draad in mijn leven is wel dat ik graag iets voor mijn medemens wil betekenen; een bijdrage wil leveren aan het mooier maken van de maatschappij.

Ik heb dat op verscheidene manieren en in verschillende ‘rollen’ proberen te doen. Niet alleen in eigen kring als mantelzorger voor mijn ouders toen ze hulpbehoevend werden. Maar later ook als vrijwilliger bij de Zonnebloem en bij een stichting die onderwijs voor kinderen in Indiase sloppenwijken mogelijk maakte. In mijn professionele loopbaan heb ik mij als voorzitter van de ondernemingsraad van de universiteit ingezet voor de belangen van collega’s en studenten. En in mijn eigen wijk, de Brienenshof in Elst, was ik de laatste acht jaar actief als voorzitter van de buurtvereniging.

Vier jaar geleden meldde ik mij bij de PvdA-Overbetuwe, omdat PvdA-kernwaarden als ‘eerlijk delen’ en ‘solidariteit’ bij me passen. Met de kennis en ervaring uit studie (economie), werk (universitair onderzoeker naar de Nederlandse politieke verhoudingen) en de diverse bestuurlijke functies wilde ik mijn steentje bijdragen aan de Overbetuwse samenleving. Want ook in ‘de politiek’ kun je voor anderen wel degelijk het verschil maken.

Met inmiddels vier jaar ervaring als burgerlid wil ik me ook de komende raadsperiode inzetten voor een (nog) socialer en democratischer Overbetuwe. Het PvdA-program ‘Zorgen voor Overbetuwe. Zorgen voor elkaar’ biedt daartoe volop kansen. Mijn persoonlijke carrière heeft intussen een behoorlijke wending genomen: van de universiteit naar de wereld van de bouw. En bouwen, dat is wat ik ook voor Overbetuwe wil: (samen) bouwen aan een nog betere gemeente voor al onze inwoners en speciaal voor hen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Steun ons daarbij en stem 21 maart op PvdA-Overbetuwe lijst 6.

Peter van Griensven

Peter van Griensven

Wat drijft mij, Peter van Griensven, 54 jaar oud en de nummer 3 op de kandidatenlijst van de PvdA Overbetuwe? Een rode draad in mijn leven is wel dat ik graag iets voor mijn medemens wil betekenen; een bijdrage wil leveren aan het mooier maken van de maatschappij. Ik heb dat op verscheidene manieren en

Meer over Peter van Griensven