Debatten: altijd leuk

28 februari 2022

Debatten: altijd leuk

Debatten: altijd leuk. In Overbetuwe komen er vier avonden met debatten. Dan hoort u wat de politieke partijen de komende jaren gaan doen:

  1. op donderdag 3 maart van 16:00 tot 17:00 uur. Voor het gemeentehuis van Elst staat dan een bus geparkeerd van Omroep Gelderland/RN7. De lijsttrekkers debatteren in wisselende samenstelling met elkaar in de bus;
  2. op maandag 7 maart van 20:00 tot 21:30 uur. Onder leiding van een externe gespreksleider spreken de lijsttrekkers met elkaar over onderwerpen die horen bij het sociaal domein. Plaats van handeling: het gemeentehuis in Elst;
  3. op donderdag 10 maart van 20:00 tot 22:00 uur. Op het HPC in Zetten gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat over stellingen die dorpsraden aan hen voorleggen;
  4. op maandag 14 maart van 20:00 tot 21:30 uur. Op het gemeentehuis in Elst voelen de lijsttrekkers elkaar aan de tand over ruimtelijke en economische vragen.

 

 

RN7/omroep Gelderland 3 maart

Op donderdag 3 maart vindt het eerste debat plaats. Voor het gemeentehuis in een bus van RN7/omroep Gelderland gaan de lijsttrekkers in telkens wisselende samenstelling met elkaar in debat. Kort en krachtig. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een debat met mooie oneliners. Buiten de bus is er volop gelegenheid om met de lijsttrekkers en andere kandidaten van de politieke partijen te spreken. Een ideale gelegenheid om een goede indruk te krijgen van waar de partijen voor staan. Het debat begint om 16:00 uur en eindigt om 17:00 uur. https://www.raadoverbetuwe.nl/dsresource?objectid=38d21dc1-d699-4de4-8884-f83c05cdbe5b&type=pdf&&

Streaming debatten 7 en 14 maart

De lijsttrekkers gaan in wisselende samenstelling met elkaar in debat aan twee statafels. Een daartoe gespecialiseerd bedrijf brengt de debatten van 7 en 14 maart op het gemeentehuis in Elst goed in beeld. De beelden worden ook online gestreamd. Dus iedereen kan thuis meekijken. De debatten zijn in de RijnWaal-zaal, waar de gemeenteraad normaal gesproken vergadert. In de zaal staan stoelen voor het publiek dat ook aanwezig mag zijn. Het zou leuk zijn als u erbij bent en naar het gemeentehuis komt.

Volg de berichten over de debatten op de social media van de gemeente en let op de gemeentepagina.

Politieke markt 14 maart

Voorafgaand aan het debat van maandag 14 maart vindt er van 18:30 tot 19:45 uur in het gemeentehuis een politieke markt plaats. Inwoners kunnen dan kennismaken met de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Achter de kramen staan kandidaten van de partijen. Een ideale gelegenheid voor inwoners om snel een indruk te krijgen van wat een partij de komende periode wil bereiken. Natuurlijk zal ook de PvdA met een aantal kandidaten op de politieke markt aanwezig zijn. U bent van harte welkom.

Dorpsraden organiseren debat 10 maart

Donderdag 1o maart organiseren de dorpsraden uit Zetten, Valburg en Driel een debat. De lijsttrekkers gaan vanaf 19:30 uur met elkaar in debat op de locatie van het HPC in Zetten aan de Mammoetstraat 1-3. Dit kan een leuk en levendig debat worden waar alle inwoners van Overbetuwe bij kunnen zijn. We hopen op een grote opkomst van onze PvdA-leden.

Stem sociaal, kies PvdA!

Op woensdag 16 maart is het zover. Dan kunt u gaan stemmen. Voor de PvdA is het enorm belangrijk dat onze kiezers de moeite nemen om ook daadwerkelijk hun stem uit te brengen. Breng de verkiezingen onder de aandacht van uw familie, vrienden en buren en laat hen stemmen. Roepen langs de zijlijn helpt niet, nu kan iedereen invloed hebben op wat de gemeente doet aan wonen, bestaanszekerheid en een wereld die leefbaar blijft. In sommige landen zouden mensen maar wat graag een stem kunnen uitbrengen op iemand die hen vertegenwoordigt. Stem sociaal, kies PvdA!

https://www.overbetuwe.nl/Inwoners/Praat_en_doe_mee/Gemeenteraadsverkiezingen/Stemlocaties_en_tijden