10. Zeker zijn van samenwerking in de regio

De PvdA Overbetuwe wil zich sterk blijven inzetten voor regionale samenwerking. De schaalgrootte kan variëren per onderwerp.

De afgelopen jaren heeft de decentralisatie van taken, zeker die binnen het sociale domein, de lokale overheid voor grote uitdagingen gesteld. Voor het oppakken hiervan is voldoende kennis en menskracht noodzakelijk.
Regionale samenwerking binnen een groep gelijkwaardige gemeenten en samen met de twee steden Arnhem en Nijmegen kan een goede oplossing zijn. Na het verdwijnen van de stadsregio KAN in 2015 is voor een nieuwe vorm van regionale samenwerking gekozen waarbij veel gemeenten in de regio nog steeds samen- werken. Deze vorm van samenwerking moet beter en democratischer.

De PvdA Overbetuwe wil dat de resultaten van deze samenwerking ook voor onze inwoners duidelijk zijn (denk bijvoorbeeld aan economische ontwikkeling, woningbouwplannen, regionale mobiliteit en openbaar vervoer concessies etc.). Veel thema’s kunnen wij in Overbetuwe niet alleen oplossen en daar moeten duidelijke afspraken over worden gemaakt met onze buurgemeenten in de regio.

Cecile de Boer

Cecile de Boer

De no. 2 op de PvdA kandidatenlijst Cécile de Boer uit Heteren stelt zich voor: Geboren aan de overkant van de Rijn in 1968 en in 1972 naar Heteren gekomen samen met mijn ouders en mijn jongere broer Olaf. Ik heb een heerlijke jeugd gehad in Heteren en ben opgegroeid in een warm rood nest

Meer over Cecile de Boer