Warm rood nest in Heteren

10 februari 2018

De no. 2 op de PvdA kandidatenlijst Cécile de Boer uit Heteren stelt zich voor:

Geboren aan de overkant van de Rijn in 1968 en in 1972 naar Heteren gekomen samen met mijn ouders en mijn jongere broer Olaf. Ik heb een heerlijke jeugd gehad in Heteren en ben opgegroeid in een warm rood nest in de Crocusstraat. Wij kenden onze buren goed (de Crocusstraat heeft maar 5 huizen) en met mijn buurmeisjes speelde ik heel graag in de grote speeltuin tegenover ons rijtje huizen met, iets verderop, uitzicht op de weilanden aan de Bretagnesingel. De speeltuin is er nog steeds maar is wel een stuk kleiner geworden omdat er woningen zijn bijgebouwd in de jaren tachtig.

Hele fijne herinneringen heb ik nog steeds aan mijn middelbare schooltijd op het Heldring College in Zetten (nu Hendrik Pierson College). Een bijzondere school waar kakkers, punkers en alternativo’s samen naar de soos gingen, beneden in de school, en er geen onderscheid werd gemaakt op basis van je uiterlijk of afkomst. Al op jonge leeftijd ging ik mee met mijn moeder naar de bibliotheek om brieven te schrijven voor Amnesty International om politieke gevangenen vrij te krijgen en hadden we bij mijn opa en oma thuis discussies over politiek.
Eind jaren tachtig ben ik in Amsterdam politicologie gaan studeren en heb daarna een aantal jaren in het buitenland gewerkt en gewoond. Samen met mijn man Hans (we zijn getrouwd in 1996) was het een geweldig avontuur om samen naar het buitenland te verhuizen en daar een nieuwe cultuur te leren kennen, vrienden te maken en samen veel te reizen. Na in Indonesië, Brazilië en Bhutan te hebben gewerkt en gewoond en drie prachtige kinderen rijker zijn we in 2010 terug gekomen in Heteren. Samen met onze 2 dochters Roos & Willemijn en onze jongste zoon Abel hadden we onze draai alweer vrij snel gevonden in mijn oude vertrouwde Heterense omgeving in de Overbetuwe aan de oever van de Nederrijn. In 2005 ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid en vond ik dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan maar zelf mijn stem moest laten horen om het motto “Think Global, Act Local” ook echt in de praktijk te brengen. Je kunt mooie idealen hebben maar uiteindelijk begint een betere wereld echt bij jezelf en kun je juist op lokaal niveau daar zelf een bijdrage aan leveren.
Bij terugkomst in Nederland in 2010 ben ik actief geworden in de Heterense Dorpsraad en heb ik o.a. meegeschreven met een team van vrijwilligers aan het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP). Daarnaast ben ik politiek actief geworden voor de PvdA in de Overbetuwe. Vanaf 2013 ben ik full time gaan werken voor de Regio Arnhem Nijmegen en heb ik de afgelopen vijf jaar een hele leuke en interessante baan gehad. Ik werk nu nog als adviseur voor 18 gemeenten en ben op zoek naar kansen en mogelijkheden voor Europese projecten en lobby in Brussel voor de Regio Arnhem Nijmegen.
Ik wil mij graag inzetten voor een sterker en socialer Overbetuwe, met gelijke kansen voor onze inwoners, goed onderwijs voor onze kinderen in een duurzame samenleving. Samen met andere partijen wil ik bouwen aan de toekomst van onze dorpen en kernen in de Overbetuwe. Samenwerken aan een wereld die we met vertrouwen kunnen overdragen aan onze kinderen. Graag kom ik bij u langs om mijn verhaal te vertellen en vooral ook naar uw verhaal te luisteren. Ik wil graag dat “de politiek” dichter bij de inwoners komt te staan en dat er weer vertrouwen komt in het lokale bestuur. Ook in onze prachtige Overbetuwe! U kunt ook de brief lezen, BriefVerkiezingen2018CdBoerdie ik vorig jaar mei heb geschreven aan het PvdA Overbetuwe bestuur om mij aan te melden als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.
Bel mij (06-2149 3637) of stuur een bericht of mail me: cemdeboer@hotmail.com dan maken we binnenkort een afspraak, in ieder geval voor woensdag 21 maart. Ik hoop dat u naar een van de debatten komt die in de gemeente Overbetuwe worden georganiseerd (kijk op www.overbetuwe.pvda.nl voor de agenda) en STEM OP 21 MAART op de Partij van de Arbeid!