Het sociale gezicht van onze samenleving moet behouden blijven, daar maak ik mij sterk voor.

Door Gerard Romijn op 11 januari 2018

 

Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Gerard Romijn, ik sta als vierde op de kandidatenlijst van de PvdA Overbetuwe. Ik ben 68 jaar oud, woon sinds 2005 in Elst en alweer meer dan 8 jaar actief in onze afdeling.
Voordat ik met pensioen ging in 2015 was ik 6 jaar verantwoordelijk voor het organiseren van Werk voor de Sociale Werkplaats Presikhaaf. Daar heb ik de problemen leren kennen van onze medeburgers met een handicap en afstand tot de arbeidsmarkt. Het sociale gezicht van onze samenleving moet behouden blijven, daar maak ik mij sterk voor.

Vanaf 1 januari 2015 is de instroom van mensen met een arbeidshandicap in de Wet Sociale Werkvoorziening gestopt. De bedoeling was en is om 66.000 mensen met zo’n handicap aan een reguliere baan te helpen. Nu 3 jaar later is dat niet, of zwaar onvoldoende gelukt!
De “oude” Sociale Werkplaats Presikhaaf heeft per 1 januari 2018 plaats gemaakt voor B.V. Scalabor, die heeft de dagelijkse activiteiten overgenomen.  Deze B.V. moet invulling gaan geven aan het werk van 2900 werknemers met een arbeidshandicap. De toekomst zal uitwijzen of de gekozen oplossing de juiste is. Ik zal er namens de werknemers en de PvdA Overbetuwe op toezien dat het goede gebeurt.

Als PvdA Overbetuwe gaan wij door met onze onverminderde aandacht vragen voor de mensen die tot de zwakkeren in onze samenleving behoren. Aandacht en zorg voor het wel en wee van onze medeburgers die, op welke wijze dan ook, afhankelijk zijn van ondersteuning, zorg en hulp vanuit onze gemeente.

Gerard Romijn

Gerard Romijn

Gerard Romijn

Het sociale gezicht van onze samenleving moet behouden blijven, daar maak ik mij sterk voor. Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Gerard Romijn, ik sta als vierde op de kandidatenlijst van de PvdA Overbetuwe. Ik ben 68 jaar oud, woon sinds 2005 in Elst en alweer meer dan 8 jaar actief in onze

Meer over Gerard Romijn