De gemeente moet helpen met het scheppen van gelijke kansen voor iedereen!

29 december 2017

Mijn naam is Marion Saedt, 38 jaar en woon sinds 2016 met mijn gezin in Zetten. U vindt mij op plaats 5 van de PvdA kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in onze prachtige gemeente Overbetuwe. Ik vind het hier heerlijk wonen, graag ben ik dan ook buiten, op stap met de fiets of een wandeling door de mooie omgeving. Daar kan ik echt van genieten. Ik voel me helemaal thuis in Zetten.

In het verleden ben ik in mijn vorige woonplaats Duiven al raadslid geweest. Ik weet dus goed waar ik aan begin. Samen met het topteam van PvdA Overbetuwe ga ik me vol overtuiging en met veel enthousiasme inzetten voor een fijn Overbetuwe.

In het dagelijks leven sta ik als docente zorg en welzijn voor de klassen met VMBO kanjers. Een groot deel van onze jongeren bezoekt het (V)MBO. Zij zijn de vakmensen van de toekomst, zij verdienen het om op allerlei manieren geïnspireerd en uitgedaagd te worden. De gemeente kan helpen door gelijke kansen voor iedere inwoner te laten bevorderen. Een mooi voorbeeld zou zijn het bieden van stageplaatsen aan (V)MBO studenten, zodat zij straks een goede keuze kunnen maken voor hun verdere opleiding.

Mijn ervaring voor de klas wil ik gebruiken in de politiek. Niet alleen vanwege mijn affiniteit met gezondheidszorg en welzijn en sport, het onderwijs en jeugd, maar ook omdat ik vind dat de gemeente moet helpen met het scheppen van gelijke kansen voor iedereen, met aandacht voor hen die niet in het perfecte plaatje passen. Ik vind het belangrijk dat we oog blijven houden voor die mensen voor wie een betaalde baan (nog) niet weggelegd is. Voor hen zullen wij ons uiterste best moeten doen. Denk hierbij aan het bieden van een stageplaats om werkervaring op te doen of een goede dagbesteding waarbij persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van sociale contacten belangrijke pijlers zijn.

Ik wil graag met u in gesprek wanneer u zich bijvoorbeeld ergens zorgen over maakt of wanneer u gewoon wat extra uitleg nodig heeft over besluiten die door de raad zijn genomen.